Har du tid för hund?

Detta är den viktigaste frågan du behöver ställa dig själv innan du välkomnar hem en ny vän. Oavsett om du tar en omplaceringshund, en valp eller en foderhund kommer din nya vän ta upp mycket av din tid. Hundar är flockdjur som tycker om att vara med människor. De tycker inte om att vara ensamma längre stunder. Hunden kommer att behöva mycket tid när det gäller uppfostran och om du vill bli hundens bästa vän krävs det att du behandlar den som din bästa vän på alla sätt och vis. Om du har möjlighet att ta med dig hunden till ditt jobb har du större chans att få en lycklig hund som är välmående.

Om du inte har möjlighet att ta med dig hunden till jobbet är det viktigt att du överväger hur mycket den kommer att vara ensam. Man får inte lämna en hund ensam längre än fem timmar. De flesta som har ett heltidsjobb kan därför inte ha en hund utan att finna en annan lösning. Idag finns det många hunddagis där hundarna får vara tillsammans med andra hundar och kunnig personal. De får komma ut och promenera, leka och ha roligt hela dagarna. Om du överväger att placera din hund på ett hunddagis är detta en kostnad du bör räkna med innan dess att du köper en hund. Om ni är flera i familjen kan ni hjälpas åt att ta hand om hunden. När hela ansvaret inte ligger på en och samma person blir det givetvis lättare. Din hund behöver även aktiveras på olika sätt. Om hunden är på hunddagis kan det hända att den liksom du är trött när den kommer hem och inte behöver allt för mycket motion. Du bör dock se till att alltid ge den en lång promenad varje dag.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *