Hundar och renovering

Hunden sägs ofta vara människans bästa vän och i många fall kan det stämma. Hunden skyddar sin ägare och den erbjuder också ett bra sällskap. Men att vara hundägande medför ett stort ansvar och som hundägare kan man ibland ställas inför situationer då det är besvärligt eller rent av jobbigt att ha hund. Så kan till exempel vara fallet om man vill eller måste renovera hemma, eller om det är så att hunden rent av ligger bakom skador på bostaden.

Faror under renoveringen

När man ska renovera hemma uppstår en hel del faror som hunden inte är fullt medveten om. Hunden kan inte veta att målarfärg kan vara giftigt, och den kan inte heller känna till att spikar är farliga att äta. Uppställda byggställningar kan också vara en rejäl fara då de kan ramla. Hunden kan också börja klättra på dem och ramla ner.

Efter en renovering är det också klokt att anlita en firma som utför byggstädning för att få utrymmena helt rena. På så vis riskerar man inte att hunden får i sig sågspån, metallflisor och annat som kan bli efter att man renoverat.

Kan hundar orsaka skador på bostäder?

Om man hyr en lägenhet eller ett hus blir man ansvarig för alla skador som hunden orsakar. En hund kan faktiskt orsaka mer skada än man kan tro. Det kan vara klösmärken på dörrar, bitmärken på tapeter, kiss på golv och avföringsfläckar som inte går bort. Det här är saker man antingen får betala för, eller renovera när man flyttar från bostaden.

Spara pengar på renoveringen

Oavsett anledning till att man renoverar finns det en hel del sätt man kan spara pengar på. Ett sätt att spara på är genom att man gör en del av arbetet på egen hand. Om man inte har verktyg och maskiner finns det en del företag som hyr ut sådana. Om renoveringen gäller målning kan man i regel göra arbetet betydligt billigare på egen hand. Att anlita en målare kostar tusentals kronor, medan en roller och en färghink i regel inte går på mer än någon tusenlapp. Att renovera behöver inte vara svårt och man behöver inte vara snickare för att kunna göra sin bostad betydligt fräschare.

Att ha hund när man renoverar

Att renovera med en hund i huset är inte alltid så enkelt. Fällpäls kan hamna på nymålade ytor, hunden kan få färg på sig, och den kan råka trampa på spikar och annat. Om man ska renovera kan det vara klokt att stänga av det eller de aktuella rummen så att hunden inte kan komma in där. Ska det målas eller slipas är det bra om hunden är utomhus när det dammar som värst. En bra hundgård är inte fel att ha tillgång till.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *