Kom i form tillsammans med din hund

Har vintern varit lång både för dig och vovven och ni båda ligger lite på latsidan och skulle behöva tappa ett och annat kilo? Detta är något ni kan göra tillsammans. Hundägare är generellt sett i bättre form än de som inte har hund. Anledningen är givetvis att hunden kräver promenader som minsta aktiveringsnivå och de allra flesta hundar kräver mycket mer än så för att må bra. Som matte eller husse behöver man givetvis följa med på detta vilket leder till att man själv kommer i en bättre form till stor del tack vare hunden. Det är dock vanligt att man som husdjursägare emellanåt och under kallare perioder tappar stinget att röra på sig och detsamma gäller hunden. Det är inte alla hundar som är entusiastiska över att ta sig ut och röra på sig när det är 20 minusgrader utomhus eller regnar.

Det finns många sätt för dig att komma i form tillsammans med din hund samtidigt som ni bygger ett starkare band genom att spendera tid ihop och ha roligt tillsammans. Ett av dessa är hundlöpet, som är en riktigt rolig aktivitet. Ni behöver dock inte vidta så pass extrema åtgärder för att tappa ett par kilo, men det är ett utmärkt exempel på enaktivitet som är kul för alla inblandade. Du som ägare får träffa andra ägare, vovvar får leka tillsammans och lära känna varandra och alla får motion. Att springa tillsammans med din hund kan vara en utmaning, speciellt i början om ni är otränade. Ibland kan det vara du som drar ned på tempot och emellanåt kommer det att vara hunden. Det gäller att man hittar en balans där man är synkade tillsammans.

Målet är att både du och hunden ska komma i form och dessutom tycka att det är roligt att spendera tid tillsammans. Det kommer att leda till att du kommer att vilja bibehålla träningen på ett annat sätt och dessutom kommer din hund att må bättre i vardagen. Ni kommer att få en närmare relation till varandra och i slutändan kan det till och med leda till att ni kommer att bli oskiljaktiga. Förhoppningsvis i ert livs bästa form som ni har åstadkommit tillsammans. Det finns många sätt för dig att aktivera din bästa vän och själv bli aktiverad.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *