Aktivera din hund

De alla är mycket väl medvetna om att det är viktigt att aktivera sin hund. Dock är många hundar i Sverige understimulerade i och med att ägarna inte upplever att de har tillräckligt med tid för att aktivera hunden eller helt enkelt har brist på inspiration när det gäller hur man ska aktivera hunden. Kanske promenerar du ofta med din hund men upplever att den trots det är underaktiverad. Det första du ska göra isåfall är att ändra promenadsträcka för att ge hunden nya dofter och nya områden att titta på. Du tycker säkert själv att det är tråkigt att promenera samma sträcka dag ut och dag in. Faktum är att du till och med kan aktivera din hund inomhus på olika sätt, genom att exempelvis låta den leta godis. Ha maten i en petflaska eller lära hunden att städa upp efter sig själv. Det finns otroligt många sätt att aktivera hunden på. Det viktigaste är att den får variation i sina aktiviteter. Många hundar kan till exempel tycka att det är mycket trevligt att bara gå till en ny park emellanåt. Om du kan låta din hund springa fritt någonstans är det toppen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *