Bästa tipsen för att träna tillsammans med hunden

Det är inte bara människor som behöver träning för att må bra. Hundar behöver också komma ut och röra på sig. Det räcker sällan med en promenad för att få kissa då och då. Hunden behöver få träna och använda sina muskler för att hålla sig i form.

Träning för hunden gör samma som för oss människor. Den får en starkare kropp som orkar mer, men den får även ett mycket bättre psyke. En hund som inte får tillräckligt med motion kan bli olycklig och detta kan resultera i att hunden börjar att bitas, gnälla eller göra saker som den vet att den inte får göra, t.ex. att bita på skor. Här har vi samlat några riktigt bra tips på aktiviteter som du kan använda dig av för att ge hunden den träning och motion som den behöver. Kom ihåg att även du får en hel del rörelse när du aktiverar din hund. Se till att du har med dig coola vattenflaskor till er båda så att ni får i er vätska under tiden.

Bra aktiviteter för hunden

Majoriteten av alla hundar tycker att det är roligt med lydnadsträning. Ni kan till exempel gå ut och träna ligg, stå och sitt. En annan rolig idé är att gömma godis eller hundens favoritleksak. Hunden får då träna både kropp och nos i att försöka återvinna godbiten.

Vissa vill dock ha mer träning än så och då finns det ett flertal olika hundsporter som man kan välja mellan. Några riktigt populära alternativ är jaktprov, lydnad och agility. Även Nosework och Rallylydnad är vanligt förekommande, speciellt under den senaste tiden. Nosework är en hundsport som många ännu inte hört talas om. Det går ut på att hunden ska använda sig av nosen för att söka rätt på olika dofter. Det här är både kul och spännande och de allra flesta hundar klarar av det.

Fördelen med Rallylydnad är att det inte är så mycket lydnadsträning som egentligen utförs. Här är det mest själva grejen att man ska ha roligt tillsammans. Det gör att rallyträning är något som hela familjen kan delta i på ett enkelt sätt.

Måste man träna hunden varje dag?

Nej, naturligtvis behöver du inte träna hunden på djupet varje dag, men försök att få in en ordentlig träning några gånger i veckan. Ordentlig träning behöver inte betyda att ni springer er svettiga i löparspåret, utan kan helt enkelt vara mental träning också. Andra dagar kan ni ta vanliga promenader och raster som ni brukar. Det är naturligtvis skönt för hunden att få slappna av emellanåt också.

Har du svårt att få tillräckligt med fantasi? Testa att träna tillsammans med andra hundintresserade! Ni kan få tips och råd från varandra.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *