Hur mycket vet du egentligen om hundar?

Om du har haft hund hela livet är du sannolikt van vid att ha dem nära dig och upplever att du vet hur de beter sig och hanterar olika situationer. Du kanske upplever det som att du vet allt om hundar. Trots det finns det sannolikt många fakta om hundar som kommer att kunna förvåna dig. Till exempel ser inte hundar världen i bara svart och vitt, utan faktum är att de även ser grönt och brunt och kontraster däremellen.

Många upplever att katter kan vara duktiga på att föröka sig. En hund som inte är kastrerad och går på gatan kan dock skaffa upp till 66.000 avkommor på sex år. Det låter otroligt eller hur. Givetvis handlar det inte om kullar som en enskild hund får, utan deras avkommor får valpar och därefter får deras avkommor valpar. Detta kan resultera i tusentals valpar väldigt snabbt och därför är det viktigt att man kastrerar sina hundar och försöker att hjälpa även gatuhundar bort från onödigt lidande. Genom att se till att gatuhundar blir kastrerade kan man alltså se till att det blir färre hemlösa hundar i världen. Hundar är dessutom mycket smarta. De har sina egna sätt att kommunicera med varandra i det vilda. En tamhund kan dock utan problem förstå upp till 250 ord och gester. Ju mer du tränar med din hund, desto mer kommer den att förstå.

Bordercollien anses vara den smartaste hundrasen som finns medan afghanhunden istället har fått titeln som den dummaste hundrasen. Sannolikt har detta mer att göra med ägare än faktisk intelligens. Hundars luktsinne är dessutom fantastiskt, när de befinner sig på en plats kan de med hjälp av sitt luktsinne inte bara veta vad som har skett där tidigare på dagen, deras luktsinne kan till och med berätta för dem vad som hände för tio år sedan. Så tro inte att din hund inte vet om du har umgåtts med andra hundar under dagen. Basenji är den enda hundrasen som inte skäller.

Cesky Terriers är istället den mest ovanliga hundrasen i hela världen. I dagsläget räknar man att det finns 350 stycken individer, detta har dock till stor del att göra med att det är en relativt ny ras och intresset för denna hund ökar vilket leder till att de blir fler och fler. Små pekingnesehundar användes i Kina som kejsarens sista försvar och tanken var att de skulle vara gömda i kejsarens ärmar och bita dem som attackerade kejsaren.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *