Allergivänligare hundar

Drömmer du om att ha en hund men är allergisk mot många raser? Då kan du ta en titt på någon av de raser som är mer allergivänliga. Tyvärr är det en myt att det finns helt allergifria hundar. Det finns dock hundar som allergiker kan klara av bättre och en del allergiker känner inte av vissa hundraser alls. Därför kan det vara värt att testa en av dessa om man gärna vill ha en hund men är allergisk. Det du ska ha i åtanke är dock att du behöver prova på att vara i närheten av en hund ett längre tid innan du vet om du är allergisk eller inte. Därför kan du till exempel ofta ta en hund ”på prov”. Även om detta givetvis inte är optimalt är det bra mycket bättre än att till exempel köpa en valp och därefter upptäcka att man inte längre kan ha den och omplacera hunden.

De bästa raserna för allergiker anses vara de hundar som inte släpper hår. Om man älskar hundar och vill ha en mer allergivänlig hund kan man ta en titt på följande raser: basenji, pudel, yorkshireterrier, shih you, schnauzer, bichon frise och samojed. Dessa hundraser anses vara mer allergivänliga bland annat i och med att många av dem inte släpper hår och är ganska små i storlekarna. Dock är det omöjligt att säga hur du kommer att reagera på en hundras innan dess att du är riktigt nära dem. Om du till exempel har barn som är allergiska kan det vara ett bättre beslut att helt avstå från att ha en hund. Det finns även saker som man kan göra, till exempel ta sprutor för att bli av med allergi och äta tabletter. Ingenting av detta är optimalt, men det är en lösning om man skulle vilja ha en hund. En av dessa metoder i kombination med en mer allergivänlig hund kan vara ett bra beslut för den som vill ha en hund men trots det är allergisk.

Det är viktigt att komma ihåg att det inte kommer att fungera för alla. En del kommer att känna av hundarna även om man väljer en mer allergivänlig ras och det finns exempel på de som är allergiska men som trots det kan ha alla typer av hundar utan problem. Ofta brukar kroppen kunna hantera de egna hundarna efter att man har vant sig vid dem. Du kan trots det känna dig allergisk när du träffar någon annans hund av samma ras. Om du är väldigt allergisk bör du dock inte experimentera med allergihundar eller vanliga hundar och om du överväger att skaffa en hund trots allergi är det en god idé att rådfråga en doktor först.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *