Driva en hundkennel

Många gillar hundar och det är flera som drömmer om att kunna driva en hundkennel som heltidsarbete. Det här är dock inte helt enkelt. Att driva en kennel kräver nämligen både tid, kunskap och pengar. Men hur är det egentligen att ha en kennel och vad måste man tänka på?

Kenneln och ekonomi

Det kostar en hel del pengar att driva en kennel. För det första ska man bygga upp hela kenneln med byggnader, inhägnader med mera. Man måste också köpa in hundar, foder och annat som behövs för att hundarna ska må bra. Det kan vara klokt att spara undan en del pengar så att man verkligen har till det som behövs, och även en buffert är klokt att ha. Om man startar upp kenneln som ett företag går det också att ta ett företagslån för att man ska kunna få allt i ordning. Det är alltid bra att ha lite mer pengar än vad man har tänkt sig eftersom att det kan dyka upp en del oväntade utgifter. En hund kan till exempel plötsligt bli sjuk, eller så kan det dyka upp en smitta i kenneln.

Hitta köpare till hundarna

När man har en kennel och föder upp hundar kommer man ganska snart att inse att man inte kan ha hur många hundar som helst. Det är alltså läge att hitta hem till hundar och valpar. Som hunduppfödare är det inte alltid lätt att hitta hem till de hundar som föds upp. Många gånger behöver man ta ut en hel del pengar för valparna och alla varken kan eller vill betala större summor. Det gäller också att hunduppfödaren ser till att köparen verkligen är en lämplig hundägare. Risken finns att den som köper hunden egentligen inte har så mycket erfarenhet, eller så är helt enkelt hemmet inte lämpligt. Det är alltid bra att som hunduppfödare besöka hundens blivande hem.

Skötsel av kenneln

Att sköta en kennel är inget man bara gör på några minuter. Det krävs en hel del arbete för att hundarna ska må bra. De ska rastas, lekas med och man måste också kela med dem. Hundarna behöver också en del träning för att bli trevliga individer. Förutom det ska man också planera en veterinärbesök, försäljning av valpar och en hel del annat. Man måste också ha koll på att de utrymmen som hunden vistas i är rena och fräscha. Det skadar inte att dammsuga och torka av golven någon gång per dag. Det förhindrar dessutom att smittor med mera sprids mellan hundarna. När valpköpare kommer på besök ser det också mer seriöst ut om allt verkligen är rent. Om det ligger smuts eller annat på golvet kan valpköpare ofta dra sig ur affären.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *