De populäraste hundraserna

Labrador är än idag den hundras som är mest populär i hela världen. Schäfern har en stadig andraplats och pudeln kommer på tredjeplats. Det har sett ut på ett liknande sätt väldigt länge och det är knappast någon som blir förvånad över statistiken på nätet. Chihuahua har en fjärdeplats och golden retriever kommer på femteplats. På sjätteplatsen kommer yourkshireterriern och på sjundeplats ligger den avlånga taxen. Den älskade beaglen kommer på åttonde plats och kniper många platser även i svenska hem. Därefter är det boxern som kommer på nionde plats och dvärgschnauzern som kommer på tionde. Det man ska ha i åtanke är att det finns otroligt många blandraser runt om i Sverige. Dessa räknas inte alls in på rasplaceringen. Faktum är att blandrasen är den absolut populäraste hunden i svenska hem och det finns näst intill inga gränser när det gäller vilka hundraser som ingår i blandraser.

När man ska skaffa en hund kan det vara bra att välja en ras med speciella egenskaper om man är nybörjare, i fråga om en blandras vet man nämligen aldrig vilka egenskaper som kommer att lyftas fram. Dock är det ägaren som formar hunden.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *