Välkommen valp

När man har bestämt sig för att välkomna en ny familjemedlem i form av en valp är man ofta mycket exalterad och ser fram emot att ta emot den lilla valpen. Det finns dock mycket man behöver förbereda och vara beredd på för att allt ska bli så bra som möjligt när valpen kommer. Först och främst bör man vara beredd på att den inte kommer att vara rumsren. Det krävs en hel del träning för att man ska få valpen att bli rumsren och göra sina behov utomhus och lära sig vad man får och inte får tugga på.¨

Det kommer att krävas diciplinträning och hängivenhet när det handlar om att göra valpen till en ordningsam ung hund och faktum är att du kommer vara tvungen att fortsätta träna hunden hela livet för att hålla den motiverad och stimulerad. Det är bra att se till att ha kontroll på hunden i alla situationer och börja med träningen så tidigt som möjligt. Det kommer att hjälpa dig när hunden blir äldre och göra så att ert liv tillsammans blir både roligt och spännande. När du har bestämt dig för att köpa en valp är det viktigt att du inser att hunden kommer att behöva ett hem och någon som tar hand om den hela livet. Därför är detta ett stort åtagande. Många hundraser kan leva upp till 15 år. Du bör se till att du kan ge hunden ett hem under hela den tiden så att den inte behöver flytta.

Om du inte kan ge hunden ett livslångt hem bör du inte köpa en hund. Om du vet att du kommer att kunna ge en hund ett hem i kanske fem eller tio år bör du istället överväga att adoptera en äldre hund. Det är viktigt att du inser vilket åtagande det faktiskt är att skaffa en hund. Du bör se till att det finns plats för hunden i din vardag och att du kommer att ha tillräckligt med tid för den. Om ni till exempel är en familj som hjälps åt och hunden inte behöver vara ensam allt för mycket är det en fördel, detsamma om du exempelvis tycker om att vandra och syssla med olika typer av sporter som även hunden kan vara med på.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *