En hund som stöd

Hunden är inte bara människans bästa vän, faktum är att vi har haft hunden vid vår sida väldigt länge till stor del för att den även har varit nyttig för oss och kunnat hjälpa oss med mycket i livet. Än idag kan hunden användas som stöd för många människor. Det finns dessutom många arbetshundar som till exempel jobbar med räddningstjänst och tillsammans med polisen för att till exempel sniffa sig till droger och bomber. Hunden är helt enkelt ett verktyg som vi inte kan klara oss utan. Många människor har dessutom assistanshundar som hjälper dem i deras vardag. Det finns många olika typer av assistanshundar, en del finns för de som har diabetes eller epilepsi. Men det finns även hundar som är utbildade att vara ledhundar.

Assistanshundar är praktiska då de hjälper en i vardagen och kan göra så att en som till exempel är blind kan få ett friare liv där denna kan röra sig mer på egen hand. Hunden ser till att personen rör sig tryggt i trafik och inte går in i något som exempel. Hunden kan även lära sig speciella sträckor och därmed leda personen mellan till exempel jobb och hem. Hunden kan till exempel öppna dörrar och i vissa fall till och med dra en rullstol. Det finns även signalhundar som finns för de som inte hör något. Dessa hundar kan säga till när det ringer på dörren, när telefonen ringer eller om ett alarm går. Sist men inte minst finns det hundar som är till för att hjälpa de som behöver stöd med sin psykiska hälsa i vardagen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *