Hundar som inte skäller

Det är viktigt att komma ihåg att skällandet är en del av hundens natur, men en del hundar skäller dock mer än andra. Skällandet har blivit ett sätt för hundarna att delvis kommunicera med sina ägare och något som kanske förvånar många är att vargen till exempel inte skäller alls. Om du har en hund som skäller överdrivet mycket är det viktigt att kolla upp så att det inte finns någon bakomliggande anledning till detta, till exempel smärta, innan dess att man tillrättavisar beteendet. En skällande hund kan vara jobbigt och en del väljer att fokusera på att skaffa en hund från början som inte skäller eller skäller mindre. Basenji anses vara den hundras som skäller minst. När denna ger ifrån sig ett ljud låter det istället som ett mjukt skratt. Golden retriever och mops anses vara de topp två andra hundarna som skäller minst. Även fransk bulldog och blodhund anses skälla lite i jämförelse med många andra hundar. Det finns även de som vill ha hundar som skäller mycket då de till exempel använder dem för att varna när någon kommer in på tomten eller beter sig störande.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *