Vill du ställa ut din hund?

Att ställa ut hunden kan vara en rolig upplevelse men det kan även sluta med katastrof om man inte har varit med om det förut. Det finns en hel del krav på de som ställer ut hundar. Kraven på hundarna är dock mycket högre. När man vill ställa ut hunden har man ofta redan planerat detta innan man köper en hund. De allra flesta utställningar kräver nämligen att hunden har en stamtavla och ofta gör man detta för att hunden ska få en ännu bättre och meriterande stamtavla. Många är nämligen intresserade av att använda sina hundar i avel. Andra tycker att det är roligt att ställa ut hundarna och göra något tillsammans med hunden samtidigt som man träffar andra hundägare och andra hundar. En del utställningar kräver inte att hunden har en stamtavla utan istället väljer man att bedöma andra saker. Det finns nämligen idag utställningar även för blandraser.

En hund som aldrig har varit med om en utställning förut kan bli mycket stressad. Först och främst är det väldigt många människor på plats uner en utställning och väldigt många andra hundar. Därför kan det vara klokt att träna hunden i liknande sammanhang innan man ställer ut hunden första gången. Det krävs att din hund är förberedd för att få ett bra resultat och oavsett hur fin din hund är spelar det ingen roll i slutändan om den inte följer reglerna för utställningen. Din hund måste vara vaccinerad för att den ska få vara med på utställningar som anordnas av SSK. Oftast kan du hitta utställningar i olika klasser på internet, en del utställningar är dock endast för träning.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *