Adoptera en hund istället

Om man vill skaffa hund men inte vill ha en valp finns det många hundar runt om i världen som skulle bli överlyckliga om de fick ett nytt hem. Många hundar är idag avlivningshotade eller har hamnat på gatan på grund av olyckliga omständigheter. Genom att vända sig till en organisation som hundar utan hem kan man ge en hund en ny chans i livet. Detta gäller även valpar och inte endast äldre hundar. Det finns hundar i många olika åldrar och storlekar. Många av dem kommer från exempelvis Irland och andra länder där man inte tar hand om gatuhundar på samma sätt som man gör i Sverige.

Man kan även ta en titt på diverse köp och sälj sidor för att se vilka hundar som är i behov av ett nytt hem för tillfället och på så sätt kan man även besöka dem i deras nuvarande hem för att se om man får en fin kontakt med hunden. Fördelen med att ta en omplaceringshund är att man får en vuxen hund som visserligen kan behöva en del träning, men som ofta redan har kommit förbi valpåldern och har lugnat ned sig en del. Många tycker att detta är fördelaktigt och faktum är att valpåldern kan vara mycket jobbig. Dessutom tror många att om de har hunden sedan valpstadiet kan de forma hunden precis som de vill, och att detta är bäst. Även om det stämmer till en viss del stämmer det inte till fullo och om man adopterar en vuxen hund istället vet man vad man får egenskapsmässigt då hunden redan har vuxit upp. Du kan även adoptera en tonåring.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *