Om STI

God kvalitet ska prägla alla våra utbildningar. Vid Svenska Terapihundsinstitutet (STI) förenas forskning i teori och praktik, för att skapa en bra plattform som ger god kvalitet och ökar legitimiteten för detta arbete. Våra instruktörer har genomgått flera utbildningar i metodik och pedagogik för att möta kursdeltagarnas behov. Hos oss möter vi dig där du är och försöker anpassa vår undervisning för att så många som möjligt ska klara utbildningen under utsatt tid.

STI strävar efter att hålla hög kvalitet och vårt mål är att ge dig som söker utbildning hos oss en chans att lyckas och att nå ditt mål – antingen som Licensierat Terapihundsekipage eller Diplomerat Besökshundsekipage.

Vi anpassar oss till de behov som du som deltagare har, och hos oss har alla (hund och förare) en individuell plan för sin utbildning, eftersom vi vet att alla behöver olika saker för att lyckas på ett bra sätt.

Svenska Terapihundsinstitutet strävar även efter samverkan med andra utbildningsanordnare och organisationer inom branschen för alla typer av arbetande och sociala Tjänstehundar.

Sverige behöver dig som arbetar med hund i vård, omsorg och skola samt liknande verksamheter. Vi hoppas att du och din hund vill göra denna resa med oss på STI!

STILogga

Gunilla Backman är verksamhetschef för Svenska Terapihundsinstitutet och hon driver även företaget eQuality som jobbar med organisation, utvärdering och ledarskap. Gunilla är född i Boden och flyttat till Stockholm 2006 och hennes företag fick flytta med. Hon är lärare i botten och har jobbat med många chefsuppdrag (rektor, områdeschef, utvecklingschef, studierektor i Luleå och Stockholms universitet, biträdande Kulturskolechef och Kulturskolechef i Stockholms stad etc). Gunilla har en filosofie magisterexamen i pedagogik.

Svenska Terapihundsinstitutet startade efter att Gunilla hade haft med sin hund Messi till sin pappa som då var 90 år och dement. Hennes pappa som inte hade något språk började prata med Messi och det märkliga var att Gunilla kände igen berättelsen. När hennes pappa pratade med Messi så var allt klart och tydligt och när han sedan tittade på Gunilla så fanns inte orden. Han pratade om en händelse där han hade skött hennes andra hund Mir och varit hem och gett honom mat.  Han gav honom mat och gick sedan ut och klippte gräset. När han kom in igen så sitter hunden kvar. Hennes pappa berättade då för Messi att han hade glömt säga varsågod! Här börjar resan med Svenska Terapihundsinstiutet!

gunilla-messi

Gunilla är ansvarig för alla utbildningsupplägg samt har personalansvar för alla mentorer som ingår i verksamheten. Eftersom Gunilla arbetat med online och distansutbildningar vid Luleå Tekniska universitet samt i Stockholm har hon tagit fram utbildningar inom hundbranschen som går att genomföra på hemmaplan. BeteendeCoachen™, BeteendeVetare Hund, Besöks- och Terapihundsutbildningen samt PedagogHunden™ går alla att genomföra på hemmaplan och i egen takt.

Inom hund har hon en hundpsykologiexamen, är BeteendeCoach™ och arbetar med hundägare som behöver stöd med sina hundar. Gunilla är också hundexpert för distanscoaching (www.hundexperten.se). Hennes specialområde är hundar och rädslor och hur hundägare kan jobba med det. En egen hund finns också i verksamheten – Messi, som är en Australian Shepherd som är vår alldeles egen kontorshund som hjälper henne i utbildningar och i mötet med hundägare.